LIVRARE ȘI RETUR GRATUIT

DESCOPERĂ FRUMUSEȚEA ALERGĂRII

Întreabă orice persoană care aleargă cum au început, iar totul va parea floare la ureche. Alege-ți o pereche confortabilă de pantofi pentru alergat, aruncă pe tine un tricou și o pereche de colanți și apucă-te de treabă.

Așa cum aveam emoții de a începe, atunci când eram cu foia goală în timpul examenelor, începutul oricarui nou proiect de la zero, poate fi destul de intimidant.

Alergatul ( practicat chiar o dată pe săptămână ), îți poate aduce o sumedenie de beneficii. O alergare ușoară de 30 de minute pe săptămână, timp de 3 săptămâni îți poate îmbuntății considerabil calitatea somnului, starea de spirit precum și concentrarea, conform unui studiu realizat de "Jorunal of Adolescent Health". În cazul în care vă ascundeați în spatele scuzei "ugh alergatul îmi poate afecta genunchii!", puteți să nu vă mai gânditi la ea, doearece această teorie a fost  demontată in 2016 de un studiu care atestă exact contrariul. Alergatul este chiar benefic pentru încheieturi, schimbând mediul biochimic în interiorul genunchiului ajutând la buna lui funționare. Bineînteles, nu este recomandat să sărim din pat sau scaunul de mașina direct pe pista de alergare, fară o încalzirea prealabilă a intregului corp și mai ales a încheieturilor.

Încă ai emoții că vei incepe ceva nou!? Este perfect normal, dar nu te stresa! Îți vom prezenta înformații ce te vor ajuta să iei startul și mai ales faci din asta o obisnuință precum spălatul pe dinți. De la echipamentul potrivit, la hint-uri sau beneficii, vei fi gata pentru mișcare într-o clipita. Mai rămâne să îti alegi playlist-ul preferat.

PRIMELE LUCRURI DE ȘTIUT

Ca în orice formă de exercițiu, alergarea are riscurile sale.

Întinderile musculare sau cârceii pot survenii dacă alergi pe un teren neuniform sau omiți încălzirea. 

1. Nu uita să te încălzești!
Nu ai porni niciodată o mașină în treapta a treia, dar asta este în esență ceea ce îi vei cere corpului tau să facă dacă începi să faci exerciții fizice fără o încălzire adecvată. Jogging-ul ușor și întinderea dinamică vă vor ajuta mușchii să acționeze, stimulând performanța și reducând riscul de vătămare. 

2. Creste-ți intensitatea și lungimea pas cu pas
Accidentările tind să apară atunci când încercați să vă măriți prea repede sarcina de antrenament (de ex. pentru a evita astfel de răni, THE WOMEN'S LOCKER sugerează să îți construiești treptat kilometrajul cu nu mai mult de 10 la sută pe săptămână.

3. Asigură-te că iți varezi antrenamentele.
Este important să lucrezi activ la optimizarea tipului de exerciții, amestecându-ți în mod regulat antrenamentele (cum ar creșterea vitezei pentru intervale scurte de timp sau adăugarea de dealuri în rutina ta) și inclusiv alte forme de exercițiu - nu doar alergare - în regimul tău.


4. Continuați antrenamentele în perioadele de recuperare.
Crearea de prioritate a recuperării include perioadele de recuperare, care sunt sesiuni cardio scurte și ușoare (de obicei 15-20 minute) menite să contribuie la reducerea durerilor și oboselii musculare.

Astfel de antrenamente slabe ca acestea sunt importante pentru toți alergătorii, începătorii și veteranii și sunt de obicei efectuate a doua zi după o alergare mai solicitantă fizic (cum ar fi o sesiune de intervale sau o cursă).

Dacă ești începător, recomandam ca recuperarea ta sa se desfășoare prin plimbari pe suprafețe cu spumă sau printr-o sedință yoga.

ECHIPAMENTUL POTRIVIT

Purtarea echipamentului potrivit, este unul dintre cele mai împortante lucruri pentru vă ajuta să vă faceți alergarea mai confortabilă și mai puțin stresantă.

Veștile bune? Echipamentul de astăzi este creat având în minte confortul unui alergător, cum ar fi eliminarea transpirației, răcirea sau încălzirea, protecția împotriva vântului, protecția UV, compresia mușchilor și lista continuă. Toate aceste caracteristici te ajută să parcurgi traseul de la început până la sfârșit mai calm și fară întreruperi.

Achiziția se bazează pe potrivire și funcționalitate înainte de modă. Privește produsul îndeaproape și gândește-te la ce face corpul tău când alergi, cusăturile care curg pe partea din spate a genunchiului daca nu sunt efectuate cu masini speciale de cusut ar putea sa va provoace iritatie, deoarece vă flexați și extindeți în permanență acea zonă a corpului.

Cei mai buni adidasi pentru alergare sunt conceputi pentru diferitele tipuri de picioare. Alege un pantof pentru alergare care iti ofera stabilitate, amortizare si confort.

Daca gasesti mai multe modele potrivite pentru tine abia atunci poti lua decizia bazandu-te pe aspectul acestora. Nu este nimic in regula cu pantofii aratosi, atata timp cat indeplinesc celelalte cerinte de baza.

Stabilitate

Alergatul este o activitate cu un impact masiv asupra picioarelor, gleznelor si genunchilor, ceea ce inseamna ca ai nevoie de un pantof care nu numai ca va absorbi socul impactului cu solul, dar iti va oferi si stabilitate optima.

Cei mai eficienti pantofi de alergare sunt proiectati in primul rand pentru stabilitate, ajutand miscarea naturala a gleznei sa iti ofere cea mai buna combinatie intre forta si echilibru.

Amortizare

Amortizarea unui pantof sport are rolul de a completa modul in care aterizezi pe sol. In cazul in care piciorul tau se roteste spre interior, un pantof sport cu extra stabilizare te va ajuta sa iti corectezi problema.Pe de alta parte, daca aterizezi pe exteriorul talpii, ai nevoie de pantofi sport cu extra amortizare pentru absorbtia socului.Cea mai buna metoda de identificare a stilului de alergare (pronatie) este sa observi pe talpa adidasului partea care este cea mai tocita.

Confort

Nu in cele din urma, cei mai buni adidasi pentru alergare sunt confortabili chiar si dupa o sesiune lunga de exercitiu.Fiecare pantof este diferit in functie de persoana care il poarta, insa designul acestuia, incepand cu captuseala interioara si pana la felul in care iti imbraca glezna, va influenta decisiv nivelul de confort oferit.

Aspect

Aspectul exterior al pantofului de alergat nu are mai nimic in comun cu suportul oferit gleznei, confortul sau alte caracteristici importante.Totusi, daca gasesti pantofi de alergare care sunt pe cat de confortabili, pe atat de frumosi, de ce sa nu folosesti o pereche care incanta ochiul. Pantofii tai sport vorbesc despre tine, asadar e important sa fie si aspectuosi, dar si utili.Cei mai buni adidasi pentru alergare te vor ajuta sa alergi mai mult si mai bine. Acestia au fost proiectati sa iti asigure suportul si confortul necesare in timpul alergatului pentru a diminua efectele nedorite ale acestui sport asupra muschilor si incheieturilor. 

 

                                                    Maraton Alergare

CÂTEVA BENEFICII ALE ALERGATULUI

1. Alergarea te face mai fericit.

Dacă vă antrenați cu regularitate, ați descoperit deja: indiferent cât de bine sau de rău vă simțiți într-un moment dat, exercițiile fizice vă vor face să vă simțiți mai bine. Într-un studiu din 2006 publicat în Medicină și Știință în sport și exercițiu, cercetătorii au descoperit că și un singur joc de exerciții - 30 de minute de mers pe jos pe o banda de alergare - ar putea ridica instantaneu starea de spirit a cuiva care suferă de o ordine depresivă majoră.

2. Alergarea te ajută să slabești și să iți menții greutatea

Pentru că implică mișcarea continuă a întregii greutăți corporale, alergarea arde mai multe calorii decât majoritatea altor activități. Și nu trebuie să alergați rapid pentru a obține o ardere maximă. Vei obține aproape la fel de mult dacă alergi lent (doar că durează de două ori mai mult).
Pierderea în greutate nu este dificilă atât timp cât reușesti să gasești echilibrul între somn, nutriție și mișcare. Depinde doar de tine!

3. Alergă și vei trai mai mult!

Numeroase studii au arătat că alergarea crește durata de viață. Acest lucru a dus la observarea adesea repetată: „Dacă exercițiul ar fi o pastilă, aceasta ar fi cea mai populară pastilă din lume”.
<br>
O meta-analiză din 2018 a cercetărilor privind alergarea și longevitatea a constatat că alergătorii au o rată de aproximativ 25 până la 30 la sută mai mică a mortalității din toate cauzele la urmărire decât cei care nu alearga. Concluzia este: „Orice cantitate de alergare, chiar o dată pe săptămână, este mai bună decât nici o alergare.”

4. Întărește sistemul imunitar.

Persoanele sensibile la virusi, care racesc ușor, pot opta pentru o strategie foarte eficienta in combaterea afectiunilor de sezon. Deoarece prin alergare se activeaza barierele de protectie ale organismului impotriva patogenilor sau ceea ce cunoastem ca fiind sistemul imunitar.

Se pare ca nimic nu este mai indicat decat alergarea pentru a-ti mentine tineretea, bunastarea psihica, silueta, imunitatea, sanatatea inimii, muschilor sau oaselor. Si daca ai reusit sa te motivezi indeajuns, nu-ti ramane decat sa te echipezi corespunzator.

Pune accentul pe o încățțăminte adecvată pentru suprafata pe care urmeaza s-o parcurgi și sarbatorește fiecare km parcurs! Dupa o alergare binemeritată iți poți face cu siguranță un guilty pleasure. (secretul nostru)


Lasă un comentariu